lördag 6 mars 2010

Möblerar om lite

Har gjort lite ommöblering hemma för att ge lite utrymme för en efterlängtad barnkammare. Vi har varit lite kluvna i hur vi ska göra med databordet som tar upp halva barnkammaren redan. Datorn måste förvaras någonstans,men var?

Klädskåpet i datarummet har flyttats in i sovrummet där det får stå tills vi hittar ett alternativ till kläskåp. Detta är inte bara fult och otympligt....det är trasigt också. Vi har en garderob i hemnes serien i ena hörnet av sovrummet...funderar på en annan variant från hemnes serien som kompliment.Mitt fina ärvda skrivbord fick passa in emellan garderoberna vilket blev en mysig arbetsplats för antingen symaskinen eller annat pyssel. Ska ordna med en bra belysning och lite tillbehör sen så. Den gedigna gamla soffan som stod där...kissarnas favvo plats bars ner i köket där den skulle stå från första början. Liten och smidig som den är ...mycket bättre.


Kökssoffan som ersattes där ska nån gång framåt våren ut på inglasade delen av altanen vilket var planerat i första hand från början.Nu återstår som sagt datorn,ett skåp fyllt med data tillbehör och onödigt ont, en gammal bäddsoffa som varit till hands många gånger och lite små grejer. Sen ska det donas och grejas och planeras inför byggandet.

Det blir säkert bra i slutändan. Vi har lite önskemål om hur vi vill ha det. jag får lite beslutsångest bara för det finns ju så mycket fina barnmöbler. Jag blev lite ledsen dock för jag hittade en fin engelsk spjälsäng på blocket som jag tänkte ringa på men den hann bli såld. Nu letar jag kopior på den typ. Självklart blir det en sänghimmel:P love it!

Skötbord är också svårt. Men tror oss hittat ett. Vi kommer ha två dessutom..ett uppe och ett nere i badrummet och här skulle passa bäst med ett fällbart. Men varför finns det inga fina sånna för?!

Ok,allt måste kankse inte var mer fint än praktiskt...men men jag letar vidare!

/Mia

5 kommentarer:

 1. Om du tänker på ett skötbord som man fäller ner från väggen, typ över ett badkar så tror jag att babyland eller babyproffsen har.
  kram

  SvaraRadera
 2. Har kikat överallt....men sen är jag så kräsen förstår du:) det enda som egentligen "duger" åt mig är ett på barnens hus. Har kankse hittat en lösning ändå...tur man samlar på sig alla sorts möbler.tack ändå:)kram

  SvaraRadera
 3. Men det där blir väl super det, vi ska också ha 2. Ett uppe ett nere:-) Jag har en gammal skänk ute i bon som vi ska fixa iordning sen blir det nog ett från ikea.. Hörde ni hade köpt ett där också;-) Antar att vi kommer få "lite" lika ivarje fall.. Och självklart sänghimmel.. Fast det kanske blir en kille;-)

  SvaraRadera
 4. Hej gumman.
  Du har en award att hämta hos mig för att du ger mig så mycket inspiration och glädje.
  kram erica

  SvaraRadera
 5. Hej hej!
  Kikar in här hos dig och passar på att säga grattis också här.

  Jättefin blogg också förresten! :)

  Kram

  SvaraRadera