måndag 13 september 2010

Massproduktion
Så nu har man upptäckt bröstpumpen.....


och det fick verkligen tummen upp för mig! Nu valde vi inte den dyraste modellen utan en vanlig handpump. Den kostade runt 600 kr och var värd alla pengarna helt klart!
Nog var man frestad av en elektrisk pump men 1500 kändes dyrt i dagsläget. Hade ju helt klart varit lyx,men den vi har duger bra den också. Nu börjar jag få klart för mig hur mycket Ludvig äter egentligen. Nu pratar jag bara ml hela dagarna:)...
Jag va så stolt att jag lyckades få ihop en hel flaska på 150 ml ....tänkte den räcker väl ett tag. Ludvig svepte den under natten med en gång..typ 5 min...framför en snopen mamma!
Grabben va nöjd och ögonen började gå i kors. Sen somnade vi ganska snabbt...iaf tills magknipen kom efter nån timme.
Det är verkligen det drygaste just nu.Man ser hur ont han har och man kan inte göra så mycket för att hjälpa honom heller. Jag har provat att massera han över magen och böjt med benen. Jag har även lagt han på mage och provat satt han i "kisställning" (som man gör med flickor när man är ute)...men verkar som om det inte hjälper.
Han är ju lite svår att rapa som sagt,men jag ser det som prio ett nu efter varje måltid...lite svårt när han somnar på natten bara. Annars har jag ändrat om mina kostvanor lite grann.Inge lök,frukt,koffein eller choklad.
Jag har även kokat upp lite färnkolste och druckit. Antar att jag helt enkelt får lyssna på va bvc ssk säger...att de har outvecklade tarmsystem. Önskar att det fanns nåt man kunde göra bara!


Vi fortsätter med miniform och sempers magdroppar och hoppas att han slipper det värsta kramperna.
Har ni några tips åt mig vore jag överlycklig!
/Mia

7 kommentarer:

 1. Bröstpump!!
  Den har jag Tack å lov lyckats glömma.
  ;)

  Hur som helst är det väldigt bra att de finns.

  Tips....lök,paprika och annat stark är väl det jag kommer på.....du vet vi har stora tjejer nu.Å jag är den mest senildementa 34-åring i den här kommunen....så inte så mycket hjälp av mig inte. :(
  Men jag återkommer om jag kommer på.

  Ta hand om varandra.
  Stor kram
  Fru H

  SvaraRadera
 2. Stackars lillkillen (och stackars mamman och pappan - det är jobbigt när de små har ont!)!

  Eira hade också mycket ont i magen. Vi hade också sempers och minifom. För oss kom faktiskt vändningen när vi slutade med semeperdropparna. Jag antar att det kan bli lite för mycket med goda bakterier ibland...

  Hoppas det blir bättre snart!
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Hejsan lilla familjen!

  Och det där med bebismagar :(.
  Vilda var väldigt gasig och pruttig. Lova hade oxå nån period.
  Har du provat med att irritera lite med tempen i rumpan? Vilda pruttade hur mkt som helst när man gjorde så. Fungerar mkt bra mot hårda magar oxå då de små har tendens till att även bajsa vid dessa tillfällen :).

  Och bära lillen på armen, liggandes på mage med huvudet mot armvecket (är du med?) det sägs fungera bra hos kolikbarn.

  Cykla med benen och tryck dom lätt mot magen.

  Prova mata med sån flaska som eleminerar luft (då du inte ammar). Typ Mam "First Bottle är den perfekta flaskan för bebisen direkt från start. Flaskans bottenventil gör att bebisen kan dricka avslappnat utan att anstränga sig. Därigenom reduceras kolik i 80 % av alla fall. (Källa: marknadsundersökning 2009, testad av 131 mammor)."

  Jag tycker att den är suverän!!!
  Suverän att göra ren och finns i det flesta butiker.

  Hoppas nåt av ovanstående kan vara till hjälp.

  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Vi fick lära oss "kolik-massage" man kan använda den förebyggande oxå!) på en kurs vi fick på bvc, hör med Åsa, hon har papper på dem exakt hur man gör!! annars har jag som du kan kopiera, hojta till isf!!
  Hoppas det ska bli bättre! kram

  SvaraRadera
 5. När hampus hade kolik så funka inte minifom, inte heller när vi mixade magdropparna och minifomen, men sen när han bara fick magdropparna så blev det bra. lycka till!

  SvaraRadera
 6. å tack alla för era tips!

  Vi ska till bvc idag på återträff och lära oss massage (kolik massage)...spännande!

  Ska försöka ta bort någon sort av dropparna och prova en sort i taget bara.Tror mer på minformen i dagsläget.

  Ska testa termometern också..!!Måste skaffa en sån nappflaska som du skrev om!!

  Tack igen alla! Fortsättning följer!/Mia

  SvaraRadera
 7. Hoppas det ordnar sig med magknipet. Då vår grabb var liten och hade magproblem gick vi på zonterapi. De hjälpte för honom..tur det.
  Ni ska må så bra!
  ~Marita~

  SvaraRadera