onsdag 6 oktober 2010

Det går framåt!!


Ludvig har sovit bra i två nätter nu. Det känns spännande!

Han har ätit två gånger per natt och både rapat och somnat om ganska fort igen. Han har sovit i spjälsängen också!

Det känns som sagt väldigt spännande...varje dag har man varit förväntasfull och hoppats att se förändring och när det aldrig blev bättre så var besvikelsen och rädslan ett faktum.

Man känner sig som en detektiv som letat fel och sökt ett hundratals svar på google...man har kännt sig uppfinningsrik på många vis och inte minst väldigt negativ. Usch jag hatar när jag blir negativ och gnällig.


Jag vill vara den glada Mia som faktiskt finns där...tillsammans med sin glada son, som också faktiskt finns där!!Det är verkligen inte trevligt med humörsvängningar...det är totalt otrevligt!!!


Men jag har märkt att det svänger allt för ofta nuförtiden.
Sömnbristen är väl en bidragande orsak också men även otillräckligheten samt ovissheten. Men det vänder nu,det känner jag på mig!

Så,va har jag gjort?

Förutom att uteslutit alla mjölkprodukter i min kost så försöker jag lyssna till hans signaler...inte gett han mat så fort han börjar knöla. Många gånger har han varit trött..kankse till och med övertrött. Låter jag han somna själv efter han fått gråta lite så sover han mycket bättre. (såklart efter jag har sett till att han fått sina andra behov tillfredställda).

Han kommer till ro efter bara ett litet tag och med hjälp av sin napp. Jag har också gett han en snuttefilt som han gärna drar över huvudet så han lättare slipper alla intryck runtomkring. Sen ger jag han en stund massage varje kväll tillsammans med kvällsbestyren och kanske efter ett varmt bad. Han får även kolikmassage 6 ggr om dagen...vid blöjbyten.

Är han mycket gasig så kan jag ibland ta hjälp av febertemometern i rumpan...det är mycket effektivt!!

Jag försöker bära han mycket och har han i bärsele också då han oftast rapar långt efter måltid. Jag själv dricker anis och färnkolste som ska vara främjande för barnets gaser och rapningar. Inte så gott men va gör man inte?


Jag undviker även lök,kål,äpple,kaffe,choklad, lightprodukter och sånt som ger gaser.

Han får nutramigen (mjölkfri ersättning)vid de tillfällen han inte blir nöjd av amningen eller om det helt enkelt inte går och han skriker hysterisk. Jag köpte MAMs antikolik nappflaska och
det fungerar bra.Annars tror jag på rutiner för de gör att han känner sig trygg. Ska göra kvällarna mer lika så han tillslut lär sig att det är natt och att han ska sova!!

Det var allt för denna gång,nu ska Mias piffas till för hon sak minsann ut på lite käk på kina med sina kollegor hon! Det ska bli trevligt!

/Mia

5 kommentarer:

 1. Rutiner är alltid bra.
  Klart att humöret svänger när vi inte får sova.
  Men jag tror oxå på att det blir bättre nu.
  Såklart!

  Hjärtekram
  Linda

  SvaraRadera
 2. Tycker du är så duktig Maria! Och du ser att det ger resultat, att få sova betyder så mycket!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter som om det vänt mot det bättre. jätte duktig du är med alla trix och saker !
  Hos oss har vi också fått sova de två senaste nätterna :) dock har lillen sovit brevid mig, fast jag hört att man inte ska sova med bebisen i sin säng. men tanten på bvc sade att det är helt okej bara familjen mår bra.
  Så med humöret i topp åkte jag på shopping idag.kul. Lillen sov hela tiden.
  På kontrollen idag hade lillen gått upp i vikt också så nu behöver vi inte oroa oss lika mycket över den saken.
  Ludvig är så söt han..hoppas magen blir bra nu.
  ~marita~

  SvaraRadera
 4. Oj va härligt att du känner att det börjar lösa sig:-) Och sömnbrist e inge skoj.. I know, innan jag började jobba halvtid trodde jag att man skulle behöva psykhjälp;-) Såå trött va man!! Du äter väl en friterad åt mig nu då;-) Kram så ses vi snart!

  SvaraRadera
 5. Godkväll i stugan....

  ville bara säga att vi har en liten som är dyngsjuk så inget besök på söndag tyvärr....får bli en annan dag.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera