söndag 18 november 2012

Vegan bullar!!

Herregud va det är tråkigt när Henke jobbar eftermiddagar. Idag roar vi oss med bullbak. Inte vilka bullar som helst heller:)....vegan bullar!!

Inga konstigheter förutom att de är gjorda på soja mjölk och mjölkfritt smör. Sen penslade jag med olivolja bara.

Lika mumsiga som vanliga!!

Blev ett litet överaskningsbak till syster min som är vegan och som inte delar samma passion för bakning som jag.

Här kommer receptet om nån är sugen!!

Vegan Kanelbullar


Runt 60 stycken

150 g mjölkfritt margarin

5 dl sojamjölk

50 g jäst

1 ½ dl socker

1 tsk salt

2 tsk kardemumma

1 ½ liter vetemjöl

Smält margarinet och blanda med sojamjölken, låt blandningen bli fingervarm. ( 37 grader ) Smula jästen och lös upp den i lite av den varma mjölken. Tillsätt resten av blandningen, socker, salt och kardemumma. Arbeta in vetemjölet och låt jäsa i en timma.

Dela degen i tre bitar, kavla ut den till rektanglar och bred på mjölkfritt margarin, kanel och socker. Rulla ihop och skär varje längd i ca 20 bitar. Låt jäsa i 30 minuter till, grädda sedan på 250 grader tills de får fin färg. (5 - 8 minuter)





Jag gillar vaniljbullar bättre än kanel,så jag böt ut det bara. Sen hade jag i lite riven mandelmassa i smöret till fyllningen som lite extra gott!!!


Många kramar /Mia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar