tisdag 30 mars 2010

Vårlängtan

Jag har varit ledig två dagar på raken och tro det eller ej...jag har haft sååå tråkigt! Trodde inte knappt jag visste vad ordet tråkigt betydde, men nu har det hänt!

Jag vill ha sommar eller åtminstone vår snart!
Det är inte bara värmen och ljuset jag behöver utan även lusten att göra något, för just nu känns inget speciellt uppiggande. Jag lusläser varenda gammal inredningstidning och jag antecknar allt jag vill komma ihåg. Jag bläddrar i alla inredningsböcker och tjatar på henke om allt vi måste försöka göra hemma. Jag flyttar runt saker och piffar upp kuddar och beundrar knoppar som börjar slå ut på mina älskade pelargoner.


Det ska bli så skönt att fortsätta göra klart altanen i vår och nu har jag en liten bild om hur jag vill att det ska se ut i "min" inglasade del av altanen. Min dröm om gamla pardörrar ut mot gården känns nästantill omöjlig att få till. Men det hade varit vackert!

Bild lånad ur tidning gård & torp

Något som hade varit smidigt skulle va en ingång från altanen direkt in i matrummet om inte annat väldigt praktiskt. Just nu har vi fått tjäle under altanen och det är mycket sne. Hoppas det rätar till sig när det blir varmare ute.
Sen när jag får tillstånd här hemma så ska jag måla huset, famför allt tegelväggen ut mot altanen..just nu ser det inte klokt ut. Henke tycker inte det skulle vara snyggt att sätta panel på just den delen..jag själv är lite kluven faktiskt. Bara det bli vitt egentligen!




Jag blir så till mig när jag ser den nyklippte gräsmattan och solen som lyser upp trägården. Åh jag vill ha sommar imorgon!

Nåväl,påsken först nu ialla fall...

Enda tiden på året jag faktiskt tycker att färgen gult är ganska fin. Har förätit mig på vårat påskgodis redan...,men det är svårt att låta bli:)





/Mia





































































måndag 29 mars 2010

Tjockis mia!

Om tre dagar är det skärtorsdag och stressen kommer smygandes igen, liksom jag kände inför julen i år. Synd för jag älskar påsken nästan mer än jul. Jag ser det med andra ögon nu, kanske för att jag börjar känna mig mer eller mindre som en flodhäst:)

Jag har ökat stadigt i vikt och ryggen gör sig påmind om att jag snart är gravid i sjätte månaden. Har iof bara 6 veckor kvar att jobba och det känns mer än underbart just nu. Hoppas jag får vara pigg och orka göra mer än att bara klaga och vila då:) Har ju som sagt några projekt kvar att göra innan lilkillen kommer och flyttar in.


Något jag blivit nästan besatt av nuförtiden är allt som har med bakverk att göra...både att göra och att mumsa på. Viktväktarna känns låååångt borta just nu..liksom badsäsongen 2010. Hoppas det regnar hela sommaren,ha ha...nej nej... det missunnar jag ingen. Men jag tänker iallafall inte åka till någon badplats i år det kan jag lova..kankse under nattetid...ha ha


Jag tycker egentligen att gravida kvinnor är rikigt vackra...antar att man kankse inte alla gånger känner sig så vacker. Men jag njuter av den här tiden och av känslan att det finns något som växer i min mage:) Sparkarna blir kraftigare för varje vecka som går och min henke har kännt plutten sparka också....


Bjuder på lite bilder under olika veckor i graviditeten och för er som inte vill se halvnakna bilder på mig..håll för ögon !!





















V.5



















v.8




















v.14





















v.17

















v.20
v.22
Fortsättning följer.....
Nu ska jag lägga mig på soffan ett tag och slumra lite:) /Mia

måndag 22 mars 2010

Syslöjd

Ja då var det mer eller mindre vinter ute igen. Fortfarande väldigt vackert ute, men efter vårens påhälsning i lördags så vill nog ingen se snö nå mer. Hörde vi hade haft värmerekord i Avesta i lördags också! 12 grader. Underbart!




Jag fortsätter pyssla innomhus istället och glädjs åt lillpluttens sparkar i magen istället. Jag har föressten köpt en taklampa till matrummet nu äntligen. Har även sytt dit en kanal över sladden också. Helt otroligt! Första gången jag syr sen syslöjden i skolan tror jag.
Det var kankse inte så svårt att sy en rak söm rakt upp och ner, men det var en gammal symaksin och det tog sin tid att hitta alla funktioner.
Min lilla myshörna som kunde ha blivit rikigt fin med skrivbordslampa och dekoration har nu förvandlats till databord. Här sitter nu henke och kastar upp fötterna på skrivbordet och plattar till min fluffiga sitt kudde och dånar musik ur hötalarna som blivit dekoration i fönstret. Sen sladdsystemet som så fint kom på köpet. Ja ja...nu är iaf det stora klumpiga databordet borta från gamla datarummet, det är skönt! Sen har ju jag ju en fin utsikt när jag ska blogga:)
Vilka mörka bilder det blev..hoppas ni ser ändå. Solen är så underbar när den strålar in i sovrummet och alla passar på att ta del av den.
/Mia

lördag 20 mars 2010

En solig dag.



Men vilket underbart väder!!!



Tog cosmoz på en premiär tur ute häromdagen. Han blev mer än lycklig! Han gillar ju egentligen inte att blöta ner sig och gå på snö..men är man envis och nyfiken så lyckas man med allt!



Emmelanåt blev han rädd för att sjunka ner i snön och då såg man hur han siktade in sig på mig och började se nervös ut. I det stora hela gick det bra iaf.



Han älskar att vara ute och det gör ont i mig att han inte kan vara det på heltid. Jag vågar inte riskera att förlora mina små hjärtan för tåget eller vägen brevid.

Jag passade på att ta mig en njutare i solen jag också:P Ett gott äpple och en ny allt om trägård.Mysigt värre! Nu hade jag chansen att drömma mig bort igen Hoppas snön smälter bort snart!
/Mia

måndag 15 mars 2010

Krusidull

Idag lockade jag med mig min äkta hälft ner på stan för att besöka våran nya affär krusidull! Jag säger då bara..vilket jobb hon har gjort alltså! Verkligen superfint var det....

Jätte trevlig butiksägare också..)http://hemmahoskrusidull.blogspot.com/


Det är tur jag har en sån snäll kille som låter mig köpa så mycket inredning. Jag såg mycket fint ,men köpte tillslut bara en dekoration till väggen...mycket fin!

Denna dekoration passar väldigt bra ihop med en sak jag köpte för flera månader sen som planeras sitta i barnrummet. Barnrummet som för övrigt det inte går så fort framåt för. Vill inte göra något förhastat och sen ångra det. Vi ska göra nåt med väggarna och jag hoppar fram och tillbaka mellan tre alternativ.Förlåt om jag gör allt så stort och hemligt,har insett att jag har blivit bra på det nuförtiden. Vill bara vela en stund till sen ska jag självklart överösa er med bilder

/Mia

fredag 12 mars 2010

Karmstol

Häromdagen var henke och jag ut på en liten tripp till Ludvika. Jag måste erkänna att jag har nog bara passerat Ludvika en gång i hela mitt liv så det här kunde ju bli spännande. Vi hade i sikte att besöka åtminstone en butik som jag redan hade letat upp http://www.vitanovum.blogspot.com/


En mycket trevlig liten shabby chick butik som låg i en foajé till en gammal biograf sedan länge tillbaka. Hur mysigt som helst!


Butiken drivs av en mycket trevlig tjej som heter Karin. Jag hittade en annons på blocket på en karmstol som fanns hos henne. Föressten inte vilken karmstol som helst utan verkligen bland de finaste jag hade sett! Det fanns två, men tyvärr hade jag bara ekonomi för en. Sagt och gjort vi hittade dit utan större problem,ligger ganska centralt. Tror henke blev riktigt förtjust också:)


Har inte riktigt bestämt mig för var den ska stå någonstans,som vanligt med allt nytt jag köperGucci älskar att ligga och håra ner den iaf. Det är fuskfårpäls på sitsen och det har börjat bli mer vitt än grått!
Ludvika överaskade mig possetivt...en fin stad! Av det vi såg iaf!
Jag visste om en till butik som skulle ligga vid gammelgården och vi gjorde en chansning trots att jag visste att butiken inte hade öppet just denna dag. Vi hade sån tur att butiken under vitt och vackert hade öppet (kamin butik). Vi fick gå upp en trappa och kika lite ändå...:) för vilken otur vi hade haft om vi gått miste om en sån söt butik. Vi köpte en väldigt speciell sak till barnkammaren där!
Så det kan definitivt bli mer resor åt det hållet hädanefter.
/Mia

onsdag 10 mars 2010

Award!


Fick en award och blev så himla glad! Tack snälla Erica!!

lördag 6 mars 2010

Möblerar om lite

Har gjort lite ommöblering hemma för att ge lite utrymme för en efterlängtad barnkammare. Vi har varit lite kluvna i hur vi ska göra med databordet som tar upp halva barnkammaren redan. Datorn måste förvaras någonstans,men var?

Klädskåpet i datarummet har flyttats in i sovrummet där det får stå tills vi hittar ett alternativ till kläskåp. Detta är inte bara fult och otympligt....det är trasigt också. Vi har en garderob i hemnes serien i ena hörnet av sovrummet...funderar på en annan variant från hemnes serien som kompliment.



Mitt fina ärvda skrivbord fick passa in emellan garderoberna vilket blev en mysig arbetsplats för antingen symaskinen eller annat pyssel. Ska ordna med en bra belysning och lite tillbehör sen så. Den gedigna gamla soffan som stod där...kissarnas favvo plats bars ner i köket där den skulle stå från första början. Liten och smidig som den är ...mycket bättre.


Kökssoffan som ersattes där ska nån gång framåt våren ut på inglasade delen av altanen vilket var planerat i första hand från början.



Nu återstår som sagt datorn,ett skåp fyllt med data tillbehör och onödigt ont, en gammal bäddsoffa som varit till hands många gånger och lite små grejer. Sen ska det donas och grejas och planeras inför byggandet.

Det blir säkert bra i slutändan. Vi har lite önskemål om hur vi vill ha det. jag får lite beslutsångest bara för det finns ju så mycket fina barnmöbler. Jag blev lite ledsen dock för jag hittade en fin engelsk spjälsäng på blocket som jag tänkte ringa på men den hann bli såld. Nu letar jag kopior på den typ. Självklart blir det en sänghimmel:P love it!

Skötbord är också svårt. Men tror oss hittat ett. Vi kommer ha två dessutom..ett uppe och ett nere i badrummet och här skulle passa bäst med ett fällbart. Men varför finns det inga fina sånna för?!

Ok,allt måste kankse inte var mer fint än praktiskt...men men jag letar vidare!

/Mia

måndag 1 mars 2010

Julia tre år

I lördags hade vi kalas för min syster dotter Julia som blivit hela tre år gammal redan! Hon är verkligen stora flickan nu och är så duktig på precis allt. Julia fick känna på magen och hon sa att hon önskade sig en pojke:P


Julia har alltid varit så speciell för mig och det är klart man vill skämma bort henne så långt det går....

Jag ville överaska med att baka en egen tårta...självklart hello kitty:)....blev iaf gjord med väldigt mycket kärlek. Faktiskt mycket god (iof allt går ner vid det här laget ju)
En utav Julias alla presenter var ett hello kitty armband hon genast ville ha hjälp att sätta på sig. Såååå gulligt!


Även en liten prinsessa vet hur man skitar ner sig.... lika söt ändå:)

Så här lycklig kan man vara när man precis blåst ut alla tre ljusen:)

/Mia